Οι παραλίες "αδερφάκια" βρίσκονται κάτω από το Παλιό Χωριό στην βόρεια πλευρα του νησιού.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες το τοπίο στην βόρεια πλυρά του νησιού αλλάζει, με αυτές τις παραλίες να μοιάζουν με σκανδιναβικά φιόρδ λόγω της στενοτητός τους. Συνήθως τις πιάνει ο αέρας εύκολα με αποτέλεσμα να αγριεύουν και να μην είναι τόσο καλές για μπάνιο. Αν τις πετύχετε όμως σε νηνεμία μεταμορφώνονται σε καταπληκτικούς ορμίσκους με καταγάλανα νερά.

Οι παραλίες έχουν ψιλό μαύρο βοτσαλάκι και μέσα πέτρες βαθαίνοντας ομαλά. Στα Γυάλια λόγω του γλυκού νερού που αναβλύζει μέσα στη θάλασσα είναι συνήθως πιο δροσερή απο τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Οι πιο πολλοί προτιμούν τα Γυάλια για μπάνιο κυρίως του ανεμόμυλου που υπάρχει εκεί, ο οποίος δίνει ωραία θέματα για φωτογραφίες. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχει και εγκατελειμένος παλιός νερόμυλος, όπου μπορείτε να δείτε τα ερείπια του.Map of Alonissos with roads and beaches yialia gr

Στην Βρυσίτσα για να πάτε θα πάρετε το δρόμο που ξεκινά από τα Αλώνια στο Παλιό Χωριό και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες θα φτάσετε μετά από 10' στην παραλία της Βρυσίτσας. Προσοχή αν πάτε με αυτοκίνητο να παρκάρετε λίγο πριν φτάσετε έχω από την βίλα που υπάρχει εκεί αφού λόγω των χειμωνιάτικων βροχοπτώσεων ο δρόμος εχει χαλάσει στα τελευταία 50μ με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κολλήσει το αυτοκινητό σας. Με μηχανάκι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η παραλία της Βρυσίτσας έχει ψιλή άμμο και βοτσαλάκι έξω με σχετικά ρηχά νερά για αρκετή απόσταση μέσα στη θάλασσα. Ο βυθός προσφέρεται να τον χαζέψετε με τη μάσκα αφού εναλλάσεται φυκιάδα με βράχια ειδικά πηγαίνοντας προς τη διπλανή παραλία στα Γυάλια.

Τις παραλίες αυτές συνήθως τις προτιμούν οι επισκέπτες του Παλιού Χωριού αλλά και ντόπιοι λόγω της μη πολυκοσμίας και ησυχίας που υπάρχει.

Χρόνος διαδρομής:
Με μηχανάκι/αυτοκίνητο από το Πατητήρι 20', από το Παλιό Χωριό 10'
Με τα πόδια 20'-30' χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο από το Παλιό Χωριό


Μερικές φωτογραφίες απο τις παραλίες

/38