Γέρακας (φωτο Β. Δροσάκης)Η παραλία του Γέρακα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού, με αποτέλεσμα να είναι η ποιο μακρινή για να πάει κάποιος. Λόγω της ιδιομορφίας του τοπίου, θεωρείται ως "άσχημη" παραλία, αφού δεν υπάρχουν δέντρα και βλάστηση γενικά, είναι πιο ξερό το τοπίο σε αυτή τη περιοχή. Η παραλία δεν έχει και το καλύτερο βότσαλο συγκρινόμενη βέβαια με τις άλλες παραλίες που θα έχετε δει πιο μπροστά με αποτέλεσμα να μην αρέσει σε πολύ κόσμο.

 

Ο βυθός της παραλίας θεωρείται πλούσιος και είναι από τα καλά μέρη για να χαζέψεις με τη μάσκα ή για ψαροντούφεκο.Map of Alonissos with roads and beaches gerakas

Στην δεξιά πλευρά υπάρχει και κανονικός ντόκος για σκάφη αφού ο Γέρακας είναι από τα καλά φυσικά λιμάνια της περιοχής. Την περίοδο που ψαρεύουν τα τονάκια (Οκτ-Νοε) είναι γεμάτο από τα ψαροκάικα που το εχουν σαν βάση για να βγαίνουν στα ανοιχτά αφού είναι πιο κοντά στο πέρασμα που κάνουν τα ψάρια από την περιοχή μας.

Στην πίσω πλευρά της παραλίας θα βρείτε και το κτίριο Ερευνητικό σταθμό που έφτιαξε το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν αρκετά χρόνια αλλά -τι πρωτότυπο- δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, άρα όσοι σκεφτείτε να πάτε μια βόλτα μέχρι για να το δείτε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Αυτό που αξίζει αν κάποιος έρθει μέχρι το Γέρακα είναι να απολαύσει τη διαδρομή μέχρι εδώ, δηλαδή να κάνει στάσεις και να βγάλει φωτογραφίες σε καταπληκτικά σημεία με θέα που θα βρει στη διαδρομή, να δει τα ξωκκλήσια κτλ.

Στην περιοχή του Γέρακα υπάρχουν και αρκετοί τσοπάνηδες γεγονός που θα το διαπιστώσετε βλέποντας τα πολυάριθμα κατσίκια να περιπλανιώνται εκεί γύρω.


 

Χρόνος διαδρομής:

Με μηχανάκι/αυτοκίνητο από το Πατητήρι 40'

Μερικές φωτογραφίες από την παραλία του Γέρακα

/8